22 Kasım 2011 Salı

25 kasım cuma günü Kadına Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele günü


25Kasımın,Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası mücadele günü olarak ilan edilmesine neden olan, Mirabel Kardeşlerin, Dominik Cumhuriyeti'n de rejim karşıtı olmalarından dolayı, tecavüze uğrayıp,öldürülmelerinin ardından yaklaşık 50 yıl geçti.

Kadına Yönelik Şiddet:
"Cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarlarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır”
Yalnız evde değil sokakta da mevcut olan şiddetin görmezlikten gelinmesi ise cinsiyete dayalı şiddeti sürekli kılan bir etkiye sahiptir.
Kadınların giysi seçimine müdehale edilmesi, baskı altında tutulması ve dışlanmaları bir diğer şiddet biçimidr.
Kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaya devam ediyor. Devlet ve yasalar ise kadın cinayetleri işleyenleri koruyor,ve kadına yönelik şiddeti meşru hale getiriyor. Baba, koca, kardeş ve sevgili… Erkekler tarafından hunharca katledilen yaşamlar adeta çaresizliğin pençesinde gözlerimizin önünden bir bir kayıp gidiyor.
Biz Eşit Platform kulübü olarak,her 3 kadından 1'inin şiddete maruz kaldığı bir ülkede,şiddetin hiç bir şeklinin kabul edilemez olduğunu, ayrıca şiddeti görmezlikten gelen herkesin, sen de dahil, şiddeti uygulayan kadar suçlu olduğunu düşünüyoruz.
EŞİT PLATFORM KULÜBÜ